Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2008 00:09 - ДЕЦАТА БЕЗ РОДИТЕЛИ - ВРАГОВЕ НА ДЪРЖАВАТА
Автор: ikonomikazamasite Категория: Политика   
Прочетен: 7302 Коментари: 12 Гласове:
0

Последна промяна: 02.04.2008 14:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Преди около месец и половина се състоя в Хисаря среща на тристранната коалиция на която управляващите направиха заявка за още един мандат.

Да се коментират решенията и целите на членовете на управляващата коалиция е безсмислено по две причини:
- те не можаха да изпълнят целите си от 2005-та година поради което нямам основание да мисля, че са в състояние да изпълнят и новите си такива
- управляващите не могат да се справят дори и с най-основното си задължение като държавници, така че едва ли биха могли да направят нещо за икономическото и социално благоденствие на българите.

За какво задължение става въпрос? В далечното минало хората са формирали политически държави с цел да предпазят себе си, интелектуалната и материалната си собственост от различните форми на чуждоплеменна агресия, насилие и други криминални актове (както и да си осигурят някои основни административни услуги). Нищо повече.

Значи независимо с какво друго се занимават така наречените народни избранници и държавни служители, първото и най-основно нещо което всеки български гражданин очаква от тях е да му осигурят физическата безопасност и да опазят собствеността му. Нека видим как държавата се справя с това си задължение вглеждайки се от близо в един от най-уязвимите сегменти от българското общество, децата без родители. Те не могат да се предпазят сами от насилие и агресия и разчитат изцяло на държавата да направи това за тях. 

Миналата есен, британските медии излъчиха филма "Изоставените деца на България" който показа жестоките битови и социални условия при които децата без родители от дома в село Могилино живеят. Реакцията на управляващата коалиция беше показателна. Министър Масларова заяви на всеослушание, че този филм е конспирация срещу България и план тя да бъде очернена пред света. Това на практика превърна децата живeeщи в мизерия и за които няма кой да се погрижи в конспиратори. Очевидно трябва да приемем като акт на конспирация това, че неотдавна в град Трън педофил изнасили и застреля едно 15-годишно момиче от дома за деца без родители или това, че на скоро в Севлиево група тинейджъри вързаха и пребиха няколко беззащишни сираци. Не е пропуснало да изяви конспираторските си наклонности и едно 11-месечно бебе, чието ухо и език бяха наядени от плъхове в един от родните домове за деца без родители.

Държавата не може да окаже защита на най-беззащитните хора в България, а управляващите се опитват да ни убедят, че трябва да сме ентисуазирани от потенциала за още един техен мандат на власт. От кое точно трябва да сме впечатлени? От това, че ще чуем още гръмки приказки и обещания които никой няма да изпълни? Истината е, че който и да дойде на власт тази тенденция няма да се промени. Следващият път когато чуете управляващите да правят гръмки обещания, спомнете си, че те не могат да осигурят дори и най-елементарна физическа безопастност на 18000 деца без родители, камо ли да донесат просперитет на един цял народ.




Гласувай:
0



1. анонимен - Blagodarya
04.04.2008 22:12
Mnogo tuzhno i mnogo vyarno.
цитирай
2. ikonomikazamasite - Да. Тъжно е. Единствените инсти...
04.04.2008 22:29
Да. Тъжно е. Единствените институции които работят в България са тези свързани със събирането на данъците и плащането на сметките. Останалите институции и цялото законодателство са "анти-български".
Описаното в тази статия е само един елементарен пример за това. Надявам се българските политици и бюрократи да имат добро обяснение за издевателствата над тези нещастни деца когато застанат пред Създателя.
цитирай
3. анонимен - Даа, за 18 години нито едно бълга...
04.04.2008 23:11
Даа,за 18 години нито едно българско правителство не реши техните проблеми.Иначе нямаше сега да са на дневен ред.
цитирай
4. ikonomikazamasite - Абсолютно. Вината не е само на едно ...
04.04.2008 23:18
Абсолютно. Вината не е само на едно правителство или на един политик. Просто децата без родители не могат да правят дарения на кампаниите на въпросните политици и не могат да гласуват за тях, т.е. не могат да формират група със специален интерес.
цитирай
5. ikonomikazamasite - Още пет деца от Могилино ще живеят в домашна среда
04.06.2008 18:45
Те ще бъдат настанени в къща във варненския кв. Владиславово
04.06.2008
http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1206024


Пет деца от Дома в Могилино ще бъдат отглеждани в Центъра за настаняване от семеен тип във Варна, съобщи кметът на Варна Кирил Йорданов на пресконференция.

Тази социална услуга "малка къща за деца" дава възможност на малчуганите да живеят в среда близка до домашната. Те ходят на училище, имат съседи, срещат се с приятели в квартала.

Къщата е в кв. Владиславово, близо до поликлиника, градски транспорт, домашен и социален патронаж, училища и детски градини. Мястото е одобрено от експерти.

Предстои на територията на черноморския град да бъдат построени общо 10 такива центрове, като някои от тях ще бъдат защитени жилища за децата след навършването им на 18 години.

Проектът за първата такава къща е на стойност около 300 хил. лв.

На днешната пресконференция беше подписан меморандум за разбирателство между община Варна, Агенцията за социално подпомагане и УНИЦЕФ - България, в подкрепа на децата от Могилино.

Преди дни социалното министерство съобщи, че от началото на годината до 20 май 2008 г. от дома в Могилино са изведени 16 деца и младежи. Всички те са настанени в защитени жилища и центрове за деца с увреждания.

Случаят с Дома за деца с умствени и физически увреждания в Могилино нашумя след излъчването по Би Би Си на филма "Изоставените деца на България".

През март т.г. в Европейския парламент бе прожектиран съкратен вариант на филма и имаше над тричасова дискусия за децата в Могилино.

Деинституционализацията на грижите за деца с увреждания в целия ЕС беше посочена като основна цел на тази проява от нейната инициаторка - независимия евродепутат от Ирландия Кати Синот.

цитирай
6. ok3223 - Добре бе
02.04.2009 09:08
Наредил си ги като мъниста. Това, лошо, онова лошо, другото още по-лошо и тн. А не предлагаш алтернатива. Като с кой и как да се подобри положението. Или ти е неудобно, или няма какво да кажеш. Да каканижеш критики е лесно и удобно, но да предложиш разумен и адекватен изход, и как дасе подобрят нещата, до там не стига акъла, защото и нее лесно.
Избора не е голям.
ПОЖАРНИКАРО соф. кмети стара мутра. Виж какво направи от София. С полицейската си партия(гръбнака и е от бивши и настоящи полицаи)ще възроди Бг.
Иванчо Костов, командиро, гробокопочо на СДС и Бг.Който съсипа икономиката на Бг.
СДС-това, което е останало от него.
АТАКАТА е ясна.
Какво би предложил като замяна, а?
цитирай
7. ikonomikazamasite - Колега, моя работа ли е да предлагам ...
02.04.2009 22:41
Колега, моя работа ли е да предлагам решения или на хората които изпълняват законодателната власт и живеят с парите от нашите данъци? Хайде ти и реалността да си направите една бърза среща.
цитирай
8. ok3223 - Ама
03.04.2009 11:37
за това се иска знание и ум. Да предложиш алтернатива. Щом намираш махна, трябва и да имаш нещо насреща. Да каканиже очевадни неща и баба може, макар че е 86г. Аз не правя среща с реалността на съне, като теб, а живея с нея и в нея ежедневно.
Ще кажа нещо, което няма да ти хареса, но си е истина, а не е срещичка с реалността.
При сегашното разположение на силитте в политиката, икономиката, с най-голям управленски опит, научен и интелектуален ресурс разполага БСП за съжаление. И тя е най-годна да ни изведе, с възможно най-малко загуби от кризата, която идва и при нас. Впрочем тя отдавна е тук и ние я посрещаме по-подготвенни, отколкото много страни, сочени ни за пример до вчера. Като САЩ, Англия, Ирландия, Ислания, Латвия, Словакия, Унгария и тн., да не ги изброявам всичките, защото са мнного.
И ТОВА СЕ ДЪЛЖИ ГЛАВНО НА БСП И НЕЙНАТА ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА, НА С. СТАНИШЕВ И ОРЕШАРСКИ. Или не е така?
Посрещаме кризата сравнително добре поготвеени.
И това личи навсякъде и по всичко. С което могат да се похвалят малко малко страни.
Въпреки блокажа и спънките от турците и НДСВ,
нещата пак не са лоши толкова.
Та за мене един След изборен съюз на на БСП с ГЕРБ или Атака ще са едно добро решение.
Ако се елиминират турците и монархистите ще е идеално при всяка комбинация, от всеки вид и цвят, ще е добро за БГ. Ще крачка в правилна посока.
ДПС и НДСВ са наказание и позор за БГ. Особено турското присъствие...
За мен тези комбинации не са най-добрите, но са реални и възможни. Другото е словоблудство и упражнения по интелектуален онанизъм.
ЕДНО Е ДА ИСКАШ, ДРУГО Е ДА МОЖЕШ, ТРЕТО И ЧЕТВЪРТО ДА ГО НАПРАВИШ...


цитирай
9. ikonomikazamasite - Знание и ум се искат за всичко. В Б...
03.04.2009 18:26
Знание и ум се искат за всичко. В България обаче всеки лост е политически така, че предложения може да си прави човек колкото иска ако няма политически форум ще си остане с предложенията. Аз направих конкретно предложение за здравна реформа и то тук в този форум. Е и? Аз, за разлика от теб не смятам, че е нормално данъкоплатците да се грижат за просперитета и икономическата сигурност на семейството ми за това трябва да инвестирам времето си в дейности, които имат възвръщаемост. Написването на едно сериозно предложение отнема малко повече от "2 ракии и шопска". За това е необходима сериозна инвестиция от гледна точка на време и усилия.

Ако ти следвам логиката ще излезе, че диктатора на Зимбабве дето ги докара до хиперинфлация, мизерия и насилствена емиграция, Робърт Могабе има най-много управленски опит от всички политици в тази държава щото не иска да сдаде властта вече 40 години.
цитирай
10. анонимен - anonimka
15.10.2009 19:51
kak moje da kajete,4e decata bez roditelite sa vragove na darjavata,nee li vi sram be Prostaci s Prostaci.
цитирай
11. анонимен - anonimen
15.10.2009 20:01
darjavata e zashitnik na opravlenieto na xorata,te trqbva da pomagat na vseki sprqmo vsichki klauzi ot zakonite na darjavata.edin ot tqx e zakrilata na malkite.decata bez roditeli,te nqmat vina za tqxnoto badeshte te neznaqt kakav e svetat okolo tqx,ne trqbva da se vinqt,4e sa izostaveni.darjavata trqbva da pomisli za tqxnoto badeshte i da nqma izostaveni deca po domovete.tqxnoto badeshte e v vashite race a nego obvinqvaite.napravete neshto za tqx i ne gi kritekuvaite.decata sa badeshteto na vselenata.
цитирай
12. анонимен - Относно коментар 10 и 11, какво да ...
17.10.2009 20:40
Относно коментар 10 и 11, какво да кажа? Хубаво е човек да чете преди да пише.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ikonomikazamasite
Категория: Политика
Прочетен: 648553
Постинги: 63
Коментари: 889
Гласове: 562
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031