Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2008 22:45 - СПОРЕД ПРОРОЧЕСТВО ГУБИМ ЧАСТ ОТ РОДОПИТЕ, АКО НЕ СЕ НАМЕСИМ НА ВРЕМЕ
Автор: ikonomikazamasite Категория: Политика   
Прочетен: 48806 Коментари: 56 Гласове:
1

Последна промяна: 06.10.2009 17:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Според Слава Севрюкова (ясновидка, починала през 90-те, малко позната обаче в България, въпреки че е призната и от самата Ванга) има опасност да се отдели част или целите Родопи от България. Предлагам ви да прочетете някои от нейните пророчества казани преди около 15 г.

Накъде се носи България сред грохота на слави и падения? Какво е бъдещето на държавата ни, според тихата жрица, разчитаща летописите на Вечността?
Слава Севрюкова с болка прогнозира:
- Не мислете, че земята, по която стъпвате, ще е все българска. Някога (не уточнява кога - б. а.) значителен къс болезнено ще се изтръгне от живата й жилава плът.
- Ще се изтръгне? Какво говориш?!... Коя част? Пророчицата с тегоба конкретизира откъде ще бъде доорязана все по-обедняващата Родина:
- Югоизточната.
Следейки тенденцията на развитие, не е трудно да се досетим какво загатва. Свръхболезнена тема за народа. Как ще се извърши анексията? - По военен път? Не, визираните събития едва ли ще протекат грубо, с конфронтация и агресия. По-вероятно е да се разлеят в календара незабележимо бавно. С коварния мирен "преход" - чрез конформизъм и заслепяваща демагогия. С плавно отродяване от българското. С пълзяща, задушаваща национална асимилация.
Една утеха - "изтръгването" все пак може да е символично. Да, но може да не е. Етносът в югоизточния родопски регион се лишава от народностно самосъзнание. Гледа се не наша телевизия, слуша не наша музика, ползва не наш език. Ислямизацията на Родопа е минирана с минарета. Като гъби след дъжд никнат, роят се джамии и паметници, възхваляващи героизма на довчерашните поробители.
Кой го допуска? С каква цел? Нима данъчно "прозорливите" управници забравят - без език няма народ? В тези джамии се настаняват ходжи. „Като ги построят, ще тръгнат проповедниците, след това ще замаршируват войските и ще се намести работата..."- Горчиви проникновения в последните години от живота на Николай Хайтов. В житиеописателната книга "През сито и решето" бие страшна тревога за опасността да бъдат откъснати Родопите от Майка България.

Това зловещо събитие може да стане и без пушка да пукне - не с рязане на глави, а почти неусетно. Поетапно - с коварно промиване на мозъци в мирно време. Да се доразвие дъгата на верско противопоставяне от Хърватска, Косово, Босна, Херцеговина, Македония насам. И от нас - към далечните руски републики.
Не, тези опасения не са лишени от съдържание. В Смолянска област, например, служат едва 12 свещеници срещу 200 ходжи. А християните там са 4 пъти повече от мюсюлманите. Перфидно еничарство. Защо бездействат отците на святата ни Православна църква? Това не е обикновена драма. Трагедия е!
Не е изключено утре онези райони с основание да поискат автономия от "демократична" България. И "демократично" да я получат. „Цяло чудо ще е, ако в съвременните обстоятелства опазим настоящите граници на нашата територия" - експлозивно отбелязва в едно от късните си интервюта интуитивният Хайтов.
Кога ще се извърши поредната, може би най-срамна епопея? По времето на кой политик? На кой буден писател, реагирал остро срещу задаващото се зло?... Ако това се развихри в типичния балкански стил, като в Босна, Херцеговина, Косово, въпреки предупрежденията, нека тежи на съвестта на премъдрите ни политици. Ако пък по чудо се размине, изненадата ще е огромна, познавайки възможностите на феномена Слава Севрюкова.
Дали след събитието няма да е непоправимо късно? Не трябва ли час по-скоро да се дири съдебна отговорност за виновниците, допуснали чудовищни безобразия, застрашаващи с разруха страната ни? Да се сепнат и най-сетне поне с мъничко родолюбив ентусиазъм овластените стожери на националния суверенитет да предотвратят сепаратизма?
„Какво толкова?" - Ще вдигнат рамене преситени колониални управници. С този акт международните сили може да направят нещо като "кръвопускане". Да ни посъживят със средновековни методи на лечение. И частичната екзекуция да изиграе роля на обединяващ фактор.
Дотам ли ще ни доведат „прославените водачи", подмолно или открито саботиращи свободното национално развитие? В страна, за която иронично казват - царял хаос, а само престъпността била перфектно организирана. Не звучи ли това като присъда?
Светът се променя шеметно. Не са изключени изненади при смяна съотношението на силите. Ако това се сбъдне, Родопите ще се превърнат в огромна не-зарастваща рана за народа. Кой е допускал възможността за окупация на остров Кипър при разделянето му на гръцки и турски? А тя се състоя с лекота. При това и гърците и турците са членове на НАТО. Нов "кипърски вариант" ли съзира голямата прорицателка, ашладисан на български терен? Какво пък, каквото е "драснато свише", ще стане. Особено при такъв "прозорлив олигархичен елит"..
И двете пророчици са единодушни - анексията е неизбежна. За Слава Севрюкова: „Това ще са нелеки изпитания. Страната ни ще е пред опасност от загуба на държавността. Ударът обаче няма да се приеме толкова страдалчески от народа, защото границите между държавите в ония години ще са размити..."
(Сега е повече от ясно какво е имала предвид -сбъдналото се членство в Евросъюза - б. а.)
„В тежкия период ще ни помогнат носителите на феноменални способности. Единствено духовността ще ни възроди."
Подготвяйки сънародниците за опасност от сепаратизъм във време, когато в България са немислими протурските движения (седемдесетте години на миналия век), пророчицата се явява смел страж на народността. Прогнозира събитие, без каквито и да са признаци за него. Бие тревога за целостта на националните граници далече преди угрозата.
Не е трудно да допуснем - с война никога не ще изгубим Родопа. По мирен път - да.
Според Слава Севрюкова: „Ще бъдат направени и опити части от североизточна България да отидат към Турция."
„Едва след позорния акт на разцепване на страната, загрижената за собственото благоденствие политическа класа изведнъж ще се стресне и посъживи. Ще се осъзнае и замилее (ох, най-сетне! - б. а.) за позабравеното "отечество любезно".
Народностната ни карма ще приключи, когато парче земя се откъсне от България. Горчива орис. Едва подир това ще настъпи известно благоденствие за изстрадалия народ"- с болка вещае пророчицата.
„Докато Европа слисана умува какво да предприеме за осиротялата ни държава, някои политици ще бъдат съдени за поредната, може би най-страшна национална катастрофа - споделя пророчицата пред Пушка Златарева и Красимира Шопова. - Мнозина ще заплатят с лихви греховете си. От тоз миг нататък властниците ще станат изключително внимателни към събитията в страната.
В периода, когато същата тази Европа объркана се двоуми как да реагира, сърбите състрадателно ще ни подадат ръка. Ще ги приемем като братя."
Следейки развитието в страната, сякаш все повече вървим към сбъдване на пророчеството. Засега все още не се открояват абсолютно никакви тенденции за подвеждане под съдебна отговорност на нашенските грабители.
Открит е болезненият въпрос: защо чувството на солидарност на народа ни се проявява само в периоди на върховни изпитания на границата на оцеляване?
 



Гласувай:
1



1. ikonomikazamasite - Интересно ми е да чуя коментарите ви ...
03.09.2008 22:46
Интересно ми е да чуя коментарите ви относно текста по-горе.
цитирай
2. анонимен - дори не си направих труда да изчета ...
04.09.2008 10:58
дори не си направих труда да изчета до край статията, но искам да споделя, че от 4-5 години почивам в родопите, и то в села които са населени предимно и или само от помаци /те дори не знаят какви са/. всъщност там живеят трудолюбиви и предимно добри хора, които въобще не се интересуват от политика, тяхните проблеми са същите както и на останалото население, а предимно финансови /изкупни цени на тютюн и тн/. не видях плакат или офис на нито една партия. голяма част от хората са си запазили дори християнските имена, просто са свикнали с тях, много рядко ходят в джамиите /за справка четенето на корана в джамиите и на арабски език, а в Родопите говорят остарял турски диалект/. младите масово напускат селата и мигрират към големите градове, така тези села съвсем замират, а хора от големите градова, както и от други държави купуват къщи /вили/.
всъщност целият проблем е насаждан и продължава на се насажда от банда дебилни политици. всички живеем в страх да не се случи нещо там, колкото и идиотско да звучи, а там просто няма как да се случи това. политиците използват темата мюсюлмани и родопи като бич, с който постоянно държат населението в напрежение, трупайки активи за себе си и своите партии.
в България винаги имало християни, мюсюлмани, еврей, арменци и още какви ли не хора. Хора които са съумявали да живеят заедно векове наред! и така ще бъде! така ще бъде защото аз и Вие няма да допуснем разни идиоти /воленчоо мамаа/ да разцепят този народ!
цитирай
3. roksolana - ...
04.09.2008 12:06
Въпросът в последното ти изречение има отговор в думите на С.Севрюкова: "Народностната ни карма".

На анонимния ми се иска да кажа, че не е коректно да пишеш коментар към постинг, който "дори не си си направил труда да изчетеш". Както и да даваш мнения по тема, за която имаш представа от няколко почивки.
цитирай
4. анонимен - Аз пък прочетох всичко
04.09.2008 12:30
Дори и ,,анонимният ,, ,чието мнение е като името му
едно,,нищо,,.Няма да давам примери взаимствани от други писатели за други култури ,ами ще блягодаря на автора само със забележката за позакъснялата му статия.Не вярвам на пророчици ,а на очите и ушите си .Даже преди 6 м, имам и постинг по темата ,,сън на ужасите,, които разбира се не видя широка аудитория ,тъй като аз съм му авторът и не се кодирам в блога/така смятат,, шефовете ,, му/.
Приятен ден на автора и всички блогери !
цитирай
5. анонимен - аз съм друг анонимен и изчетох постинга
04.09.2008 12:35
единствено мога да кажа, че слава севрюкова и подобна паплач могато да си го заврат някъде, не е нормално някой да ти говори глупости и да му вярваш, човек сам определя съдбата си , а нещата не се случват, защото така било предначертано ...
цитирай
6. roksolana - 5. анонимен,
04.09.2008 12:37
Амин!
цитирай
7. анонимен - някой
04.09.2008 15:21
Бих препоръчал, на хората които с лека ръка казват "глупост, небивалици, и прочее" да дойдат в Търговище/Разград, Шумен, че и Добрич вече/. От 2-3 години се чувствам като чужденец в собствената си държава(преди това живеех в Столицата). Рядко минавам по улиците, щото не разбирам какво се говори :)) Където и да отидеш чуваш чужда реч - досущ като чужденец в някоя страна, чиито език не разбираш, ама не е и славянски, че да хванеш смисъла, не е и "американски" дето са те учили в училище...Определено североизтока ще се превърне в едно Косово, и ние християните да му мислим, нали - в София, Търново и Пловдив го нямат тоз проблем.
цитирай
8. ikonomikazamasite - Здравейте, Мненията варират от ...
04.09.2008 16:10
Здравейте,

Мненията варират от "това е абсолютна глупост" до "това е самата истина". Има 6 коментара (изключвам първия който е мой) до тук, които ще адресирам по ред.

Номер 2: Абстрахирам се от това, че не си чел статията. Сам казваш, че помаците не знаят какви са. Не мислиш ли, че това състояние на нещата е леко проблематично и че може би има причина да не знаят какви са? България е политически независима от 1878 година. Ако въпросните хора са български граждани, значи са българи по националност, дори и по етнос да не се смятат за такива. Поне в Европа хората правят така.

Номер 3: Кармата наистина е тежко нещо, но ми се ще да вярвам, че има повече от един начин тя да бъде изкупена. От нас се иска да живеем (до колкото можем) както е Богу угодно. Останалото е в Божиите ръце.

Номер 4: Lidis, и аз като теб не вярвам на пророчици, а само на факти. Проблема е, че те са в подкрепа на казаното от пророчицата. Поне до този момент. Благодаря за добрите пожелания. Всичко най-добро и на теб.

Номер 5: Знам, че човек определя сам съдбата си, но не публикувах тази статия за да освободя от отговорност българските политици и нацията ни. Целта на статията беше да сравним днешната действителност с предсказаното от Севрюкова. Трябва да ти кажа, че ако нещата прогресират по този начин е по-вероятно "ние да си го заврем някъде".
Между другото, благодарение на Слава Севрюкова, ДС хваща терористите от гара Буново. Нейната намеса предотвратява атентат на варненското летище и на още едно място в страната (не си спомня вече кое беше).

Номер 6: Roksolana, може би в този случай е по-подходящо да кажем "Аллах" :))).

Номер 7: Аз бих отправил към хората същия съвет. Много е лесно и готино даже да кажем, че няма обезбългаряване на нацията и че хората които констатират този факт са си чиста проба "назадничави капути" когато живеем в София, Париж, Лондон или Ню Йорк. Тези от нас които живеят в Якоруда, Кърджали, Разградско, Шуменско и на други подобни места имат малко по-разлчно мнение по въпроса.
цитирай
9. ikonomikazamasite - Във форума който основахме преди ...
04.09.2008 16:15
Във форума който основахме преди известно време отворих тема в която можем да дискутираме статията, а и евентуално да предприемем нещо по въпроса. Заповядайте тук и не се притеснявайте да дискутирате:

http://ikonomikazamasite.com/viewtopic.php?f=2&t=24
цитирай
10. анонимен - Още един анонимен
04.09.2008 17:35
Аз пък преди да се изказвам- чета. Убедена съм, че обратното е некоректно. Аз също бях на почивка около с. Давидково. НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСНА С АВТОРА.Този, който коментира без да е чел най- вероятно е от преобладаващият етнос в Източните Родопи. Навсякъде, където обоколихме- Ардино, Загражден, Глогино не видяхме една църква- само нови, големи джамии и много, МНОГО плакати на ДПС от последните избори.И на никоя друга партия. Подразних се, защото явно нашите политици са абдикирали от този регион.Едно семейство от Варна искаше да си кръсти детенцето и ходиха за свешенник и ритуал чак в Смолян. Тъжно и даже страшно.
цитирай
11. анонимен - Преди много години живях една го...
04.09.2008 17:37
Преди много години живях една година в село Петково което не е никак далеч от село Давидково. Тoгава имаше църкви и джамии и хората се считаха за българи.
цитирай
12. snuxy - Няма да се отцепи
04.09.2008 18:10
защото България се превръща все повече в турска провинция, управлявана от турци... най-много след време да се отцепи някой район, населен предимно с българи
цитирай
13. анонимен - ikonomikazamasite
04.09.2008 18:15
Няма да коментирам написаното от теб, защото да кажа, че не вярвам на такива пророчества е също толкова силен аргумент колкото и ти да ми повтаряш, че вярваш. В случая приемам, че след като си пуснал този постинг в блога си, се отнасяш сериозно към предсказанията на Севрюкова. Но както се казва "Ще поживеем, ще видим" какво ни чака.
Има нещо обаче, което знам със сигурност от човек, който по онова време е работил в разузнаването точно по случая с терористите от гара Буново и то е, че са заловени не благодарение на Слава Севрюкова, а по сигнал на една продавачка в магазин. Има и още, но не е за форума.

Бъди здрав! И със здрав разум ;)









цитирай
14. vesistefanova73 - не забелязвате ли?
04.09.2008 18:51
"Народностната ни карма ще приключи, когато парче земя се откъсне от България. Горчива орис. Едва подир това ще настъпи известно благоденствие за изстрадалия народ"- значи всичко е наред...едва тогава ще настъпи известно благоденствие...от какво се оплаквате...хората в Родопите и сега си живеят в собствена държава...Пък за всяко благоденствие трябва да се плати цена...Явно това е нашата цена за нашето благоденствие!
цитирай
15. анонимен - от анонимен 13
04.09.2008 19:01
Забелязах, че си изтрил абзаца с вариациите по отношение приноса на Севрюкова в залавянето на турските терористи от Буново, с което втората част от предишния ми коментар малко "увисва" в темата, но както и да е :) Блогът си е твой, в края на краищата.
А, и още нещо. Турция окупира Северен Кипър през 1974 г. след като службите им получават данни за готвен преврат от страна на гърците и се появяват сериозни опасения за саморазправа и етническо прочистване на турското население на острова. Опасенията им наистина са били резонни, имайки предвид какво са направили гърците в началото на 20-те години на ХХ век в отговор на етническото прочистване на Ататюрк, който пък е главният виновник и организатор на арменския геноцид. Та... малко пресилено ми се струва да се прави някакъв паралел между България и Кипър в случая.
цитирай
16. ikonomikazamasite - Относно коментар номер 13 З...
04.09.2008 19:36
Относно коментар номер 13

Здравей. Мерси за добрите пожелания. И на теб да ти дава Бог добро. Малко по-нагоре писах, че и аз не вярвам много в предсказания и че единствената причина поради която публикувах предсказанието на Слава Севрюкова е да сравня казаното от нея с реалността в момента. Когато се замислих видях, че наистина реалността подкрепя до голяма степен думите и (колкото и да не ми се ще да вярвам в подобни неща). Честно да ти кажа, не ми се ще да доживея да видя, че Севрюкова е била права.

Заминавам за чужбина след няколко часа. Когато се прибера другата седмица ще коментирам още по въпроса.

По сигнал на Слава Севрюкова е предотвратен атентат на летището във Варна и на още едно място в страната. Севрюкова предоставя описание на терористите, което в последствие е използвано от ДС след залавянето им.
цитирай
17. анонимен - анонимен 13
04.09.2008 19:59
Да, и на мен не ми се иска да ни последва съдбата, която ни вещае Севрюкова. И не само тя, впрочем. Ванга, доколкото съм запозната, също прави подобни намеци, а Петър Дънов споделя пред последователите си, че България никога няма да разшири границите си и да получи излаз на Бяло море, защото морето щяло да достигне южната ни граница. Разбирай го както искаш.
Прав си, че има място за сериозни притеснения по отношение на случващото се в момента. От разговорите ми с познати и приятели установявам, че хората наистина гледат с тревога на анклавите с турско население, които постепенно се оформят на територията ни, и, което е по-лошо, не се чувстват свързани с България и българската културата. Единствено се надявам, че здравият разум в народа ни и политическата ни класа ще проговори преди да е станало твърде късно.

Поздрави и безпроблемен полет.
цитирай
18. silencemurmur - И без пророчество
04.09.2008 20:29
се губят духовни, "християнски" земи по цяла Европа. Имам чувството, че хората на Мохамед виждат само в разпространението на религията им да бъдат достойно признати "като бели хора" от бели хора.

Silence
цитирай
19. ikonomikazamasite - ДО КОМЕНТАР НОМЕР 15
04.09.2008 20:34
Колега, нямам представа за какво говориш. Не е моя практика да трия. До сега не съм изтрил нищо което е публикувано в моя блог. Не знам защо е станало така, но ти гарантирам, че не е причинено от мен. Би ли могъл отново да публикуваш липсващата част?
цитирай
20. анонимен - от анонимен 13
04.09.2008 21:30
Съжалявам, грешката е при мен. Досадно недоглеждане от моя страна. Изречението, което реших, че е изтрито, фигурира в твоя коментар под #8, а не в поста ти.
"...Между другото, благодарение на Слава Севрюкова, ДС хваща терористите от гара Буново..."
Заради него написах и първия си коментар. А по отношение на коментара ми #15 постъпи както желаеш.

цитирай
21. cecobob - ЕТО ТОВА Е ГОРЕЩА ТЕМА
04.09.2008 22:35
НАЙ-СЪРДЕЧЕН ПОЗДРАВ ОТ МЕН.
цитирай
22. анонимен - Lambo: Юдо-Хазарите помагат на ислямистите
04.09.2008 23:20
Дълго време след 10 Ноември 1989 г. населението на средните Родопи не гласуваше за ДПС. Нещо повече, по времето на СДС турчолята загубиха изборите в Кърджали, Девин, Доспат, Кирково и т.н.

Тогава на помощ дойде Синедриона, който изпрати у нас, скрития си коз, юдо-хазаря Шимон Кохари (Симеон). Последния веднага даде почти цялата власт на ДПС. Чрез МЗ (Дикме и Кабил) Турция сложи ръка върху горите - главния извор на доход на местното население. За да съществува икономически то бе принудено да гласува за ДПС.

Втория удар бе нанесеб от юдо-хазаря Сергей Яков (Станишев) който даде областната управа в Смолян на ДПС. Така населението на Средните Родопи попадна под двойно Турско-Ислямско робство: Икономическо и Политическо.

Третия удар бе нанесен с дълго продължилата истерия около "случая Батак" на Мартина Балева. Целта - да се настроят помаците срещу християните, спомняйки си трагичното минало бе постигната.

И закономерно дойде катастрофата: Турко-Ислямистите от ДПС на последните местни избори спечелиха и в Кърджали, и в Кирково, и в Девин, и в Доспат
цитирай
23. cucu - Мдааа
05.09.2008 09:05
Интересна тема...
Слава Севрюкова съм я чувал само като име и не съм много запознат с нейните пророчества, но трябва да си сляп и глух, за да не видиш това, което се случва в Родопите.
Там, за съжаление, настъпва ислямът и на места, (особено в Западните Родопи), войнстващият ислям...
Да започна от самоопределението на помаците... Ние ги наричаме турци (заради вярата им), турците ги наричат гяури заради произхода им и хората остават по средата. Имаше преди време опити от гръцка страна (настоятелни, но за щастие не достатъчно) да им бъде внушено, че са гръцко племе, което е помохамеданчено, за да могат гърците да се възползват от кризата в идентификацията на тези хора. Много малко известен факт е, че в края на 19 в. дори поляци(!) заявяват, че помаците са поляци (заради сходството в имената).
Коренът ми по бащина линия е от Петково, Смолянско, и там общо взето прекарах детството си през ваканциите. Няма да е пресилено ако кажа, че под влияние на родопците в мен се формира човеколюбието ми и отношението към природата - обичаш я за да те обича, даваш й, за да ти даде - въобще невероятна симбиоза на човек и природа. В самото Петково (същото, за което говори Анонимен 11) и съседното му Славейно джамии не е имало и, надявам се, няма и да има, дори там се наблюдава(ше) интересен факт - мнозина помаци официално приеха християнската вяра и се върнаха към корена си. Нещо, което за съжаление не може да се каже за други части от Родопите, населени с компактно мохамеданско население.
Спомняте ли си оня заместник областен управител на Пазарджик, който призова "Християните вън от Родопите?" и после се оправда, че изказването му било плод на емоция?! Емоция, ама друг път! Това си беше чисто опипване на почвата - как ще реагира българската общественост на такова изказване. За щастие беше доста бурно...
Пътувал съм по целите Родопи, и искам да ви кажа, че се наблюдава интересен парадокс. В Източните Родопи, населени с турци, ислямът е, така да се изразя, "по-спокоен", докато в Западните Родопи, населени с българомохамедани, ислямът е направо войнстващ. Преди десетина години в Рибново, тамошният ходжа, тогава около двайсет и шест-седем годишен направо ни скочи на бой.
Всъщност историята е интересна и ще ви я разкажа с две думи. Бяхме с група фотографи на пленер из Родопите. Аз се водех етнограф. И те с фотоапарати, аз с диктофон - навсякъде ни мислеха за журналисти. Та в Рибново с двама от фотографите влязохме в джамията и след като се разбрахме с ходжата, че не сме журналисти (!) започнахме разговор. За фотографите беше ясно, че снимат, ами аз какво правя? Ами аз се интересувам от обичаи, вярвания и легенди... Като например защо мюсюлманите не ядат свинско. Ей, като подскочи оня ми ти ходжа... Лелей! "А на вас, християните, кой ви е казал, че трябва да ядете свинско?! Къде в библията го пише?! И защо вие християните нападате мюсюлманите?!" И все такива в този смисъл. Наложи се районният мюфтия на Благоевград, който също беше там, да го успокоява. (И после ни се извини, че ходжата бил млад и лесно се палел). Хеле, разбрахме се, че уважаваме всяка вяра и че човекът стои над вярата. Та след това попитах "ходжата" (който, като се разпени, в един момент започна да цитира корана на арабски) откъде толкова млад човек като него познава толкова добре свещените книги и той с неподправена гордост ми заяви, че е завършил в едно от най-добрите училища в Саудитска арабия...
Трябва ли да ви казвам, че през останалото пътуване много внимавахме какво говорим и лично аз се интересувах къде са учили местните ходжи. И трябва ли да ви казвам, че 70 % от тях бяха учили в Саудитска Арабия, Йордания, Йемен и т. н....
И ето какво си мисля (за паралела, който направих с Източните и Западните Родопи). Значи, докато Източните Родопи са населени с компактни турски маси (т. е. те са си турци, на тях няма какво да им се внушава), то в Западните - населени с българомохамедани - се изпращат ето такива фанатизирани "ходжи", които промиват мозъци. Макар, че хората там и турски не знаят. Стари хора разказваха как са се изселили в Турция едно време, но са се върнали точно поради незнаене на езика.
цитирай
24. geryordanova - Аз имах колежка, която е от едно село ...
05.09.2008 09:21
Аз имах колежка, която е от едно село край Златоград и от която знам ИСТИНАТА, преразказана от 1 л. ед. ч. Нейният баща почина мин. година и когато тя се върна на работа, беше огорчена не само заради сполетялото ги нещастие, а и заради допълнителните "бонуси", които са получили от местният кметски наместник по повод погребението на баща й. Тъй като те са българи, кметският наместник отказал да издаде смъртният акт ако преди това близките на починалият не го прекръстят с мюсюлманско име!!! СТРАННО, НО ФАКТ!!! Няма как да предам ужаса, който са изпитали близките му в този момент и как е трябвало да организират мюсюлманско, а не християнско погребение. Моята колежка - българка погребала баща си, също българин, но по мюсюлманските обичаи и с мюсюлманско име!!! И то само защото такава била "традицията" от последните няколко години - хората насила си сменят самоличността дори вече "смъртници" и жалкото е, че няма институция в тази държава, която да каже СТОП!!!
цитирай
25. cucu - @ geryordanova,
05.09.2008 11:20
Кое е селото, ако не е тайна?
Често посещавам Златоград по семейни причини ;) и искам да ви кажа, че хората там са в потрес от вихрещата се наоколо ислямизация. Даже сега като се замислям и виждам ясно очертаваща се картина - места като Златоград, Смолянско и още едно-две стават като анклави в собствената си държава...
цитирай
26. geryordanova - @25
05.09.2008 11:32
Ами не знам, всъщност не си направих труда да го запомня когато нашата колежка ни разказваше за погребението. Ние всички бяхме потресени.
До тогава си мислех, че въпросът с масовата ислямизация на Родопите се раздухва умишлено от една определена телевизия за да се прави политическа пропагадна за точно определена партия, но сега вече знам, че всичко това си е ЖИВАТА ИСТИНАТА. Може и да има спекулации и отдалечаване от истината, може би журналистите не предават от най-верният и точен фокус събитията, които се случват по тези земи, но така или иначе потурчването или както си искате го наричайте, върви с пълна сила.
Какво значение има името на селото като всичко това се случва в целия район там? Ще питам как се казва, знам само че в него живеят само старци. Селото било разположено на скатове из планината и реално не е село, а по-скоро махали и колиби - едната къща на този баир, другата къща - на онзи. Всички са мигрирали или по чужбина на гурбет, или по големите градове, където живеят със семействата си. В наши дни са останали само старците, които няма как да напуснат домовете на своите родители и прадеди. И именно те са най-лесната "плячка" за потурчване - няма да те погребем докато не станеш на Хасан???
цитирай
27. gavin - ...
05.09.2008 12:28
Три пъти подхващам да пиша коментар и три пъти го трия. Няма мисъл. Звучите ми като група македонци плюещи срещу България. Не ме разбирайте грешно, не искам да кажа, че сравнявам положението на България спрямо Македония с това на Турция спрямо Родопите и Североизточна България, просто искам да Ви покажа, че както на българите ни е през кура за Македония и извратеният им македонизъм, така и на Турция им е през рязаните патки за Родопите, какво ще вземат от там, какво? Една торба необразовани и некадърни пумаци, които както Вие самите казвате "не са нито рак, нито риба", за териториално разширение ли ще се борят, за природни ресурси ли ще натискат, туризъм ли ще развиват там, енергетика или химическа индустрия ли ще създават. Или другата теза, за самостоятелна, нова държава. Кой ще ги води бе? Доган? В момента, в който свраката си отвори устата за децентрализация, автономност или опазил го Алах, за отделяне от България, ще бъде изхвърлен от политическата сцена, както депутат захвърля скруполи, моля Ви е. Той ли ще е президент на Родопистан, а? И кой ще застане зад него Кадафи, Афганистан, Пакистан и Сирия. Да БЕ. Говорите за напълно фантастични неща тука и си набивате филми като селяндурите от средните щати са си навивали на пръста, че Кастро ще завладее САЩ. С едната разлика, че Вие звучите и пишите и се изразявате като интелегентни хора и се надявам, че сте такива. Обаче този страх от Туция Ви е изпил мозъка, Турция не е Великата порта от сто години насам, Турция е член на Североатлантическият военен съюз, на ООН, кандидат член на ЕС, кой ще бъде толкова луд в тази светска страна, че да се отдаде на такива гибелни мисли, че зардаи едно парче камъни да рискува световен погром върху си?
цитирай
28. geryordanova - @27
05.09.2008 12:38
Тук не става въпрос за присъединяване на част от България към територията на днешна Турция. "Планът", ако мога така да се изразя, предвижда създаването на абсолютно нова, автономна област, по подобие на Косово, Абхазия и Грузия, в която населението ще е съставено от българи - мюсюлмани и помаци, както и тези, които доброволно са приели да останат в земите на дедите си. Точно природните ресурси в този регион (климат, природни залежи и възможностите за туристически бизнес) са апетитното парче, което толкова много привлича съмишленици около идеята. Бях чела някъде, че идеята е формално наречена "План Баязид ?", но до колко е истина - трудно може да се приеме за достоверно всичко, което се пише в Интернет.
И аз все си казвам, че това са абсурдни и нелепи неща и че не е истина онова, което се показва по медиите. Но като "видиш, макар и задочно както е в моя случай, как погребват собственият ти баща - българин по мюсюлманските обичаи в един гол чаршаф, тогава би трябвало някаква сигнална лампичка да се задейства?
Дано да греша...
цитирай
29. cucu - @ gavin
05.09.2008 12:47
Честно да ти кажа моето мнение абсолютно съвпада с твоето. Но фактът е факт! Нямам идея какво точно става, кой точно има интерес, но е факт! Не знам и geryordanova дали е права, но дано да не е...
Човече има такова нещо, вярвай ми. Опитвам се да бъда напълно обективен, но, както се казва - Иди и виж.
цитирай
30. geryordanova - Е, трябва ли да изпием цялото море, ...
05.09.2008 12:57
Е, трябва ли да изпием цялото море, за да се убедим, че е солено???
Каквато и да е истината, факт е, че спим по въпроса - дълбок зимен сън посред лято! Горите се изсичат поголовно или просто някой (не)случайно е забравил да си изгаси цигареният фас. И хоп - всичко е пепел. А след пепелта израства нов туристически комплекс!
Една камара противоконституционни и съмнителни в доброжелателността си фондации и духовни организации са се народили и държавата не може да направи нищо по въпроса, защото този, от когото зависи реакцията, е зависим от този, който учредява фондацията!
Една голяма част от младите хора в родопските села, поради ниската степен на образованост и беднотията на семействата, в които са израснали, няма друг избор освен да се "поддаде" на тези "изкушения" - безплатни учебници, помагала, екскурзии до Турция, изучаване на Корана и пр. Кой нормален родител ще пусне детето си на БЕЗПЛАТНА екскурзия до където и да било? Няма такова нещо като БЕЗПЛАТНО нещо???

В коя друга страна ще откажат погребението на твой близък само заради различната религиозна принадлежност? Та и да те задължат да прекръстиш смъртник? Дори и в арабските емирства, където морал е издигнат в култ, няма такова явление - българин да почине там и да го направят мюсюлманин за да го погребат!
цитирай
31. gavin - относно грамтевичният план...
05.09.2008 13:15
...на група болни мозъчета от Кърджали. Знаете ли къде е идеално място за курорт, Куба. Само че много малко хора ходят на почивка там, защото е труднодостъпно. Защо? Поради щото сами са си е*али майката на страхотната туристическа дестинация, която са. Кой ще отиде да почива на планина в Родопистан бе? За каква самостоятелна държава бълнувате, защо давате Косово за пример. Нормално е когато една федерална държава като Югославия се разпадне, всяка една област, която в един или друг период е била самостоятелна държава да иска отново да си върне суверенитета. Нормално е също да се опита да разшири границите си като се възползва от фактора смесване на етноси поради липса на граници по време на федералният режим. Когато Югославия се разпадна Албания беше прекалено слаба и в състоние на пълна разруха и не можа да предиви претенции към Косово на момента, но после постъни по вторит начин и с помощта на САЩ успя да издейства независимостта на Косово, но това е факт единствено поради благосклоността на САЩ, които се опитват да отслабят последният руски сателит на балканите, а именно Сърбия. Такъв сценарии, или както каза 28. план "Баязид", не е приложим в български вариант и никога няма да бъде. Прекалено големи романтици сме ако и мислим, че отцепването на части от България е събитие, което ще произтече или не единствено подтикнато от действията или бездействието на собственият ни политическа върхушка. Както стана и в Косово това би било решение, което е по-вероятно да се вземе в Белият дом или Пентагона, отколкото на пл.Цар Освободител, Позитано или на Дондуков. прекалено малки сме за да можем да вярваме, че от нас зависи нещо. Ще Ви питам само един въпрос за да подкрепя тезата си. Кой от Вас желаеше приемането на Бълария през 2007 година в ЕС да ме прощавате?
цитирай
32. lambo - ЧУВАЛИ ЛИ СТЕ ЗА т.н. АСОЦИАЦИЯ "ТОЛЕРАНТНОСТ"
05.09.2008 14:21
Това е автономна турска държава в България със свои органи - Парламент, министри и т.н.

В нея участват около 50 общини на територията на БГ, в които на власт е ДПС.

Вижте повече ТУК:
http://www.tolerantnost.com/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=74
цитирай
33. apollon - не е нужно да си пророк за да видиш ...
06.09.2008 21:49
не е нужно да си пророк за да видиш очевидното - Родопите са Турски - защото продажни политици продадоха всичко ценно и съкровенно
цитирай
34. ikonomikazamasite - Здравейте, Завърнах се от Австрия. ...
10.09.2008 04:46
Здравейте,

Завърнах се от Австрия. Коментарите ви наистина са много интересни и провокиращи. Ще ги адресирам в отделна статия на същата тема.
цитирай
35. анонимен - Политическите трусове също са л...
10.09.2008 20:08
Политическите трусове също са любим повод за изява на виждащите в бъдещето. В разгара на кризата в Косово Теодора Стефанова, която е известна като “екстрасенс от екипа на Силвио Берлускони”, прогнозира, че на България ще й се наложи да даде за кратко коридор за сухопътни сили на НАТО. Освен това тя заяви, че и нашата страна я чакат подобни етнически конфликти в резултат на високата раждаемост сред мюсюлманското население.
цитирай
36. ikonomikazamasite - Изследват радикализацията на ислямските общностти в училищата
17.09.2008 20:07
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1234188
17.09.2008

Заместник-министър Любомир Кючуков проведе среща с участници в проект за изследване и превенция на радикализацията на исляма в училищните общности.

Кючуков прие днес участници и организатори на проекта „Изследване и превенция на радикализацията на исляма: какво могат да направят против нея училищните общности. Сравнителен анализ на случаите на България, Испания, Мароко и Румъния”. Проектът е подкрепен от Европейския съюз и е включен като един от най-важните международни проекти в Плана за действие на България по инициативата на ООН „Алианс на цивилизациите”. На срещата присъстваха и посланиците на Испания, Румъния, Казахстан в България, както и представител на посолството на Мароко в София. Проектът се финансира по програмата на Европейската комисия „Превенция и отговор на насилствената радикализация” и е дело на международен екип. По време на срещата директорите на проекта - проф. Беатрис Молина и проф. Татяна Дронзина, благодариха на българските институции и, по-специално, на Министерството на външните работи за оказаното съдействие и подкрепа. Благодарност изказаха и представителите на другите организации участници - проф. Санду Фрунза от Румъния и д-р Мохамед Нури от Мароко. На срещата присъстваха и преподаватели от Евразийския национален университет, сред които проф. Тюлибаева, ръководител на катедрата по регионалистика към Факултета по международни отношения, както и докторанти от същата катедра. В рамките на този проект се предвиждат три конференции, първата от които се провежда в София на 17 и 18 септември 2008 г. /БГНЕС
цитирай
37. анонимен - Родопите са само най-видимата стъпка
17.05.2009 00:50
Не разбирам защо всички са се вторачили само в Родопите и виждат само там и в североизточна България надвисналата опасност за ислямизация и завладяване от Турция.Заплашена е и цяла югоизточна България дори Пловдив и района му.Подобен план за военно завладяване е бил разработван от Турция още по времето на Втората световна война но благодарение на дейноста на Гешев и неговото разузнаване и намесата на Сталин който също по-късно завладява страната ни и не е имал никакво желание да я дели с турците,това зло ни е отминало.Днес турските бизнесмени и техните български помагачи все повече икономически проникват в района .Огромните площи земеделски земи са изкупени от посреднически фирми и са станали турска собственост и този процес върви с неотслабващи темпове-тихо и анонимно .Когато процесите в югоизточна и североисточна България се слеят ще загубим половината страна и цялото крайбрежие .За сега по-заплашена е южната част и може би това е причината руснаците да купуват имоти по северното крайбрежие.Когато Турция влезе в Европейския съюз под натиска на САЩ,сега слабонаселения район на Странджа и Сакар ще се изпълни със заселници които ще плъзнат и по останалата част.Ще намерят и достатъчно работа по турските ниви и предприятия а българите все по-бързо ще започнат да бягат от заплашения район и защото все по-трудно ще намират работа при преобладаващите турски работодатели.След достигането на необходимата численост един референдум ще е достатъчен за откъсването .Процеса върви тихо и мирно и под лозунги за обединяване на Европа и общоевропейски ценности.
цитирай
38. ikonomikazamasite - Ами говорим само за Родопите защото ...
18.05.2009 19:41
Ами говорим само за Родопите защото пророчеството за което се говори в тази статия засяга тях. Иначе си прав, че поне половината страна е застрашена и ще се отзовем пак с територията на Княжество България само, че без крайбрежието или в най-добрия случай с някаква жалка част от него.

цитирай
39. анонимен - за нашествието
24.11.2009 23:21
Аз бях в групата на нейният (на Слава Севрюкова) временен последовател, когато беше обявено нашествието за 8-ми април 1993г. и като не се сбъдна се каза никога не питайте повече "Кога?" Но както и да е. Важното е че леля Слава както я наричаха остави много ценна информация за полза на човечеството и науката. Ето част от информацията: http://sites.google.com/site/slavasevrukova/ Там са и моите координати.
цитирай
40. ikonomikazamasite - Аз четох книгите на нейния биограф. ...
26.11.2009 23:52
Аз четох книгите на нейния биограф. Не знам до колко написаното в тях наистина е било казано от Слава Севрюкова. В тях обаче пишеше за този конкретен случай, това което съм публикувал тук. Въореъжено нашествие няма да има. Инвазията ще е културно-икономическа и крайният резултат ще е нарушаване на целостта на България. Това което става в момента ме кара да си мисля, че "леля Слава" май ще се окаже права.
Интересно е да се проследи какво точно се е случило в България на датата която цитираш (8-ми Април, 1993). Дали пък тогава не е било началото на културно-икономическата агресия на ислямистите в България.
Аз лично не вярвам, че Турция е инициирала този процес. Ислямистите от Близкия ИЗток обаче не могат да ислямизират една част от българското население без да го турцизират преди това. Именно поради това от тях идват и доста от "даренията" за ДПС. Партията на Доган си е чистокръвна етническа партия. За да расте влиянието и трябват да растат и хората, които спадат към въпросния етнос. Поради това се оказва, че помаците и ромите-мюсюлмани също били "турци".
цитирай
41. alexdb - доста наивници има
26.12.2010 15:10
Проблемът с ислямизацията на Родопите и опитите на Турция за териториално разширение са наистина много сериозни. По вторият съвсем скоро турския външен министър си го каза общо-взето в прав текст. А по първия нещата стоят доста сериозно и вече дори не знам дали този процес е обратим. Със сигурност при сегашните политици е необратим. В тези райони вече населението с турско етническо съзнание е мнозинство. Отгоре на всичко благодарение на далновидната политика там нещата от години са поети от ДПС и моделът е феодален. Всеки който има различно мислене по един или друг начин бива принуден да се разкара. Това, че голяма част от т.н. помаци са кротки и работливи не означава нищо. И в Югославия бяха такива и живееха задружно, но до един момент. Да се предизвика етнически конфликт не е никак трудно. Достатъчни са няколко провокации и всичко пламва. А държавата продължава да бездейства и да глеза сеир. Единственият вариант подобно нещо да бъде преодоляно е изключително силна икономическа политика за тези райони, защото никой не бяга от хубавото. А действителността е точно обратната - тези райони са лишени от поминък, а нещата се усложняват още повече от факта, че като единствено препитание остава тютюна. За времето си това е била добра идея, но днес вече е бумеранг. А от всичко, което вече е видимо не е много трудно да се разбере и какво ще последва и то е откъсване на тези части от България - било като широка автономия, било като нещо друго.
цитирай
42. alexdb - не е нужно да си пророк за да видиш ...
26.12.2010 15:18
apollon написа:
не е нужно да си пророк за да видиш очевидното - Родопите са Турски - защото продажни политици продадоха всичко ценно и съкровенно

Вече е видно, но това пророчество се твърди, че е правено още 80-те години, по време на развития соц. Тогава далеч не е било очевидно, че тоя режим ще падне, че БГ някога ще влезе в НАТО и ЕС.
цитирай
43. анонимен - whica Emorn
28.01.2012 02:15
скачать <a href="http://skachivajsoft71.info/2496-the-rolling-stones-sticky-fingers-revisited-deluxe-edition-2012.html">The Rolling Stones - Sticky Fingers Revisited (Deluxe Edition) (2012)</a> <a href="http://skachivajsoft71.info/3693-nod32-update-viewer.html">NOD32 Update Viewer</a> [url=http://skachivajsoft71.info/3865-professionaly-professionals-russkaya-versiya.html]Профессионалы / Professionals (Русская версия)[/url] [url=http://skachivajsoft71.info/1235-total-war-rise-of-the-samurai-steam-rip-origins2012ru.html]Total War: Rise of the Samurai (Steam-Rip Origins/2012/RU)[/url]
цитирай
44. анонимен - buy cheap kamagra 4509
20.10.2012 16:46
[url=http://orderkamagranow.com/#rkmdf]100mg kamagra[/url] - <a href=http://orderkamagranow.com/#faike >cheap kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#ufofb kamagra oral gel
цитирай
45. анонимен - levitra 20 mg
20.10.2012 19:08
If you want to buy levitra use keywords [url=http://onlinelevitrabuy.com/#5501]order levitra[/url], <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#2187>generic levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#9321 online
цитирай
46. анонимен - payday loans online 713 12869
20.10.2012 22:08
[url=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#9047]payday loan[/url] - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#8432>payday loans</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#18770 payday loan
цитирай
47. анонимен - generic viagra 842 19665
20.10.2012 23:55
[url=http://buyviagraonlinemall.com/#17981]buy viagra[/url] - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#539>buy viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#13265 buy viagra online
цитирай
48. анонимен - order cialis 6302
21.10.2012 10:24
[url=http://ordercheapcialishere.com/#hvmeu]cialis 40 mg[/url] - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#dagje >buy cialis online</a> , http://ordercheapcialishere.com/#wczsl cheap cialis
цитирай
49. анонимен - generic viagra 5261
22.10.2012 09:19
[url=http://ordercheapviagrahere.com/#vegse]viagra 200 mg[/url] - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#irtdq >viagra 25 mg</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#oitme viagra online
цитирай
50. анонимен - buy cialis online 936 14459
22.10.2012 17:28
[url=http://buycialisonlinesafe.com/#6586]buy cialis[/url] - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#6602>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#16768 cialis online
цитирай
51. анонимен - payday loans 467 18201
22.10.2012 19:08
[url=http://paydayloansveryquickly.com/#1906]payday loans[/url] - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#20203>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#6563 payday loans
цитирай
52. анонимен - cheap levitra 2376
23.10.2012 02:17
[url=http://orderlevitrahere.com/#gauqz]cheap levitra[/url] - <a href=http://orderlevitrahere.com/#ufhwg >levitra without prescription</a> , http://orderlevitrahere.com/#ihxfp buy levitra
цитирай
53. анонимен - buy cialis 14640
24.10.2012 16:01
[url=http://cialisstorehere.com/#ozawr]generic cialis[/url] - <a href=http://cialisstorehere.com/#lhprz >cheap cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#ndtsb cialis online
цитирай
54. анонимен - buy kamagra 11628
25.10.2012 05:08
[url=http://kamagrastorehere.com/#xxrpx]cheap kamagra[/url] - <a href=http://kamagrastorehere.com/#rmfdn >cheap kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#unbad buy kamagra online
цитирай
55. анонимен - generic viagra 6534
25.10.2012 20:05
[url=http://viagrastorehere.com/#btigp]generic viagra[/url] - <a href=http://viagrastorehere.com/#hwuxc >buy viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#mrgwl generic viagra
цитирай
56. анонимен - generic levitra 1734
26.10.2012 02:02
[url=http://levitrastorehere.com/#ogxdu]buy levitra[/url] - <a href=http://levitrastorehere.com/#vnxzu >levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#wuikk buy levitra online
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ikonomikazamasite
Категория: Политика
Прочетен: 648516
Постинги: 63
Коментари: 889
Гласове: 562
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031