Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2010 22:46 - Пренебрегнатият демографския колапс. Визията на Борисов била като виц!
Автор: ikonomikazamasite Категория: Политика   
Прочетен: 4044 Коментари: 6 Гласове:
5



http://society.actualno.com/news_324969.html

ВМРО атакува остро изказванията на министър-председателя Бойко Борисов за "оцеляването на нацията".

От партията изтъкват в писмо до редакцията ни, че думите на премиера будят недоумение.

"Лековатите аргументи за това, как образовани българи се връщали у нас заради някакви чуждестранни фирми, издават държавническо нехайство. А обясненията на Борисов, че хората се връщали в малките населени места, защото било спокойно, граничат с виц. Ако министър-председателят е имал предвид населени места като Банкя,  разбираме го. Но предлагаме на Бойко Борисов да посети, например, село Банкя, Трънско, където живеят 6 души, за да се запознае със състоянието на българските села" заявяват от ВМРО.

Според тях е недопустимо българският министър-председател да се отнася толкова "пренебрежително към демографския колапс, към съдбата на селските райони, към „качеството на материала” у нас".

За последните 20 години българската нация загуби 2 милиона души. С тези темпове от по милион на десетилетие не е трудно да се пресметне кога народът ни ще престане да съществува въобще.

"Преди да се говори, трябва поне малко да се прочете. Защото проблем има и той не е в прогнозите, а в реалното задъхване на икономиката и загубата на качествена работна ръка. Ето защо България няма време. Ако започне провеждане на реална демографска политика, черните прогнози може и да не се сбъднат. Само със заклинания от типа как нацията имала съпротивителни сили няма да стане", допълват от партията.

Припомняме, че вчера премиерът изтъкна, че българите имат здраво чувство за съхранение и оцеляване.

Борисов заяви това в отговор на въпрос как ще коментира доклад, според който българите след 40 години ще са 3,5 милиона.



Тагове:   виц,


Гласувай:
5



1. анонимен - лора
06.12.2010 08:35
Откакто стана Винету,горкият съвсем е слънчасал ,нищо че е облачно. Днес пак ще открива нещо в Бургас. Май че нему е работа да се занимава с подобни неща. А за народа не му пука,това го доказа за една година управление. Той стои над народа!
цитирай
2. andrei - Когато човек не е свикнал
13.12.2010 17:12
да си ползва главата по предназначение,тя само му тежи и поради това се нарича Главанак!
цитирай
3. ikonomikazamasite - да си ползва главата по предназн...
14.12.2010 04:53
andrei написа:
да си ползва главата по предназначение,тя само му тежи и поради това се нарича Главанак!

Приказките на премиера ни относно демографската криза в страната са равносилни на това да докарат един ранен пациент в бърза помощ, а доктора там да му разправя, че е мъжко момче и че той вярва в него и ако се напъне сам ще оздравее.
цитирай
4. zaw12929 - Kazanoto:
14.12.2010 16:51
Преди да се говори, трябва поне малко да се прочете. Защото проблем има и той не е в прогнозите, а в реалното задъхване на икономиката и загубата на качествена работна ръка. Ето защо България няма време. Ако започне провеждане на реална демографска политика, черните прогнози може и да не се сбъднат. Само със заклинания от типа как нацията имала съпротивителни сили няма да стане", допълват от партията.

не е смущаващо. Той има усет за вярната посока... и пропуски , но затова има министри
цитирай
5. анонимен - ОБРАТНА СЕЛЕКЦИЯ
11.01.2011 09:30
http://www.dnevnik.bg/intervju/2011/01/10/1022613_daniel_gros_imate_mnogo_tejka_kombinaciia_ot/
Проблем е не само броят, но и профилът на настоящото и бъдещо население!

ВМРО, както и другите политически партии, създадени по недемократичен начин от БКП, ДКМС, ДС и другите тоталитарни структори са по-скоро катализатор на процеса, отколкото фактор за неговото пресичане.

Теоретична възможност за решаване на проблема съществува, но релна - за сега няма. Ако процесът все още е обратим (повтарям АКО?), то много скро вече няма да е така.
цитирай
6. demograph - Общественият договор...
24.03.2011 15:15
Българските управници брутално нарушават Общественият Договор с населението си вече повече от половин век. Макар и незаписано в Конституциите ни Основополагащ принцип на ОД е Осигуряване на условия за възпроизводство на нацията!/ На СОБСТВЕНАТА ТИ НАЦИЯ./ Поразсъждавайте върху това и ще видите колко дълбоко враждебни нам са били и са последните "български" правителства. Колко враждебни на раждаемостта сред българите са и Конституцията и законите, и държавната практика, и медийната политика и поведението на управниците...Тук е ключът за промяна. Занимавал съм се с наближаващият демографски колапс още от преди 25 години. И безпомощно наблюдавах сбъдването му. Направих само 3 деца и толкоз. Никой управник не вдяна какво му говоря...Няма и да вдянат. Но феноменът раждаемост е непредвидим. Може би имаме шанс да оцелеем. Иначе решения има.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ikonomikazamasite
Категория: Политика
Прочетен: 649426
Постинги: 63
Коментари: 889
Гласове: 562
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930