Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2011 06:13 - Демографската катастрофа – последната национална катастрофа на България
Автор: ikonomikazamasite Категория: Политика   
Прочетен: 12735 Коментари: 12 Гласове:
11



Не може да има България без българи! От 1989 насам, населението на България е намаляло с 2 милиона души.

- България е на 206 място от 224 страни по раждаемост в световен мащаб.
- По смъртност сме на 17 място в света, изоставайки само от страни засегнати от войни, природни бедствия и епидемии.
- Работоспособното население напуска страната като над 50% от емигрантите са на възраст между 20 и 39 години.
- За 52% от напускащите емиграцията е свързана с намирането на постоянна работа.
- 2,697 милиона работещи в България издържат себе си и още близо 5 милиона българи.

Всеки един от нас може да помогне за промяна на тези негативни демографски тенденции, като предприеме 2 елементарни хода.

Заповядай в http://www.demografi.org и се регистрирай във форума ни.



Гласувай:
11



1. анонимен - Едно + две = 5 ?
28.02.2011 23:33

"2,697 милиона работещи в България издържат себе си и още близо 5 милиона българи." ????
Ставаш за Националния статистически институт в правителството на Б.Б. По твоята аритметика в момента в България населението наброява 7, 697 милиона Българи. Приятелю, колко ли са емигрантите? През 1989 сме били близо 9 милиона.
От тези 9 милиона като извадим 2 милиона с които е намаляло населението в България до днес. Остават 7 милиона. Да но ти казваш че сега общото население в България е 7,697 милиона. Извод: 1.В България няма демографска криза, а има прираст от 697 000.???? ; 2. От 1989 до днес няма никакви емигранти. Браво,ЕС ще зарадваш! Я първо се върни в трети клас, научи действията събиране и изваждане и тогава сядай да правиш бакалските си сметки.

цитирай
2. ikonomikazamasite - Ей богу, току виж думите ти се ока...
01.03.2011 13:44
Ей богу, току виж думите ти се оказали пророчески. Две трети от данните в това обръщение са точно от националния статистически институт.

Именно според тях близо два и половина милиона българи осигуряват себе си и още близо 4 милиона българи (а познай като си такъв експерт колко е населението на България според националния статистически институт :)).

Според данни на ЦРУ сме били 9 милиона през 1989, а сега сме малко на 7 милиона.

Проблема с емигрантите е, че голям брой от тях се водят все още на адресна регистрация в България и на много статитически агенции им е трудно да изработят методология според която правилно да ги категоризират (за да категоризираш нещо правилно, трябва първо да можеш да го преброиш правилно).

Хайде всичко най-добро, с нетърпение очаквам такъв виден експерт като теб да се включи в инициативата.


анонимен написа:

"2,697 милиона работещи в България издържат себе си и още близо 5 милиона българи." ????
Ставаш за Националния статистически институт в правителството на Б.Б. По твоята аритметика в момента в България населението наброява 7, 697 милиона Българи. Приятелю, колко ли са емигрантите? През 1989 сме били близо 9 милиона.
От тези 9 милиона като извадим 2 милиона с които е намаляло населението в България до днес. Остават 7 милиона. Да но ти казваш че сега общото население в България е 7,697 милиона. Извод: 1.В България няма демографска криза, а има прираст от 697 000.???? ; 2. От 1989 до днес няма никакви емигранти. Браво,ЕС ще зарадваш! Я първо се върни в трети клас, научи действията събиране и изваждане и тогава сядай да правиш бакалските си сметки.


цитирай
3. iliada - Отдавна трябвяше да се помисли по този проблем!
07.03.2011 07:16
Страшно е и всеки е ДЛЪЖЕН ДА НАПРАВИ НЕЩО ЗА РАЗРАШЕВАНЕТО МУ!
ПОЗДРАВИ ЗА ПОСТА!
цитирай
4. ikonomikazamasite - Страшно е и всеки е ДЛЪЖЕН ДА НАПРАВИ ...
07.03.2011 14:05
iliada написа:
Страшно е и всеки е ДЛЪЖЕН ДА НАПРАВИ НЕЩО ЗА РАЗРАШЕВАНЕТО МУ!
ПОЗДРАВИ ЗА ПОСТА!


Благодаря ти за добрите думи и за отзивчивостта. Битката сега започва. Колкото повече сме и по-единни сме, толкова шнса да успееш ще е по-голям.
цитирай
5. samvoin - Ще пусна темата в блога си.
07.03.2011 15:46
Ще пусна темата в блога си.
цитирай
6. demograph - Има решения. Нямаме Водачи.
23.03.2011 21:06
"Няма нация претендираща за някъква роля в света, която да не притежава определен лимит от население" АристотелТенденцията за обезбългаряване на всички населявани от българи земи е трайна, но и непредвидима като посока. Съществува утвърдено мнение сред учените в областта на демографията, че "разцвета" и "повяхването" на нациите, държавите, империите и цивилизациите не подлежи на прогнозиране.Аз съм на по-различно мнение. Решаването на демографски кризи не е било сред приоритетите на познатата ни държавна пректика от по-ново време, но е била задължителна част от формулирани и не стратегии на държавните образования от хилядолетия. Българската държавна практика познава такива не много цивилизовани примери.Последните "варварски" похвати за промяна на демографската картина с оглед постигане на политически цели наблюдавахме съвсем скоро в бивша Югославия, в Африка и другаде.Има и напълно цивилизовани решения за осигуряване на "необходимият за икономиката и политиката" човешки потенциал. За последните три-четири десетилетия държавата Сингапур променя на два пъти демографската картина на населението си, като прилага комплекс от мерки основани предимно на стимули и санкции. В началото, с прилагането на принципа стимулиране "на дете" Сингапур си осигурява бройката от сравнително необразовани и нискоквалифицирани жители с които посрещат и изпращат края на индустриалната ера.Двадесетина години след това, на основата на прогноза за развитие на света и модерното общество, се възприема и прилага решително стимулиране "СПОРЕД ОБРАЗОВАНИЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ". Т.е. колкото по-образовани са родителите, толкова по-големи стимули за всяко дете. Разбирането е било, че образовани родители отглеждат образовани деца.След 20 години Сингапур е това което е..и е държавата е изправена пред необходимостта от нов подход към демографската картина.Мисля,че българския демографски проблем е не толкова в броя, колкото в качеството на населението.Преселванията не са решението.То е наличие на държ. ВОЛЯ.
цитирай
7. samvoin - Хахаха. . . Само такава политика ни ...
23.03.2011 21:21
Хахаха...
Само такава политика ни липсваше, та да ускорим съвсем "черните" тенденции и прогнози в България.
Не, аз предлагам един по - рационален и полезен закон или комплекс от мерки:

1. Забрана на всякакви аборти (Освен при определени болести и последствия, след произнасяне от медицинска комисия.), противозачатъчни и презервативи + социален, икономически и данъчен приоритет за всички многодетни семейства.
Строг тъмничен затвор за разпространители, производители и потребители на тези явления!

2. Радикални мерки и законодателство за ликвидацията на проституцията, порнографията, сексуалния разврат и пропагандата и разпространението на хомосексуализъм и бисексуалност в България.

3. НО! И закон за отговорност към поколенията и потомството на българската нация и закон за закрила на детето, които да гласят и включват строг тъмничен затвор за всеки безотговорен родител, включая и непращащ децата си на училище, поне до 4 - и клас, което да се задължителният минимум на степен на образование и грамотност, както и владеенето на писмен и говорим елементарен български език, чрез изпит, при даване на български паспорт и гражданство с навършването на пълнолетие.
Колкото повече деца имат едни родители, а са безотговорни към тях, при тяхното изземване и лишаване от родителски, че и граждански права да определя според бройката и нанесените травми и отклонения на децата, от правилния и пълноценен път на развитие, годините и степента на строгост на наказанието, което да е принудителен каторжен труд или строг тъмничен многогодинен затвор!
Закона да важи за всички граждани, независимо от етнос, религия, положение, образование, регион, класа или съсловие!
цитирай
8. ikonomikazamasite - Единствения въпос който бих искал ...
24.03.2011 13:31
Единствения въпос който бих искал да задал е какво правим ние за да се борим с изчезването на България? Под ние имам предвид всеки един от нас индивидуално.
цитирай
9. samvoin - Без политика, нищо не може да се н...
24.03.2011 14:38
Без политика, нищо не може да се направи.
Да, някой ще каже да създаваме деца. Може и донякъде да е прав, но само до някъде, щото отговорния родител не би искал да създава клошари, просяци, бандити или бъдещи роби и измекяри на чуждия нашественик, нали?
Избора тук е много труден.
Въпроса е, на тези деца, каква България ще им "завещаем"...
цитирай
10. demograph - Критичният проблем е, че
24.03.2011 15:24
Българските управници брутално нарушават Общественият Договор с населението си вече повече от половин век. Макар и незаписано в Конституциите ни, Основополагащ принцип на ОД е Осигуряване на условия за възпроизводство на нацията!/ На СОБСТВЕНАТА ТИ НАЦИЯ./ Това произтича от основният човешки инстинкт-този за продъжение на рода. И от инстинкта за самосъхранение. Прдавайки част от суверинитета си като личности, ние очакваме от управниците да ни гарантират поне основното - безопасна среда за живот и размножаване. Получаваме ли го? Поразсъждавайте върху това и ще видите колко дълбоко враждебни нам са били и СА последните "български" правителства. Колко враждебни на физическото ни оцеляване и на раждаемостта сред българите са и Конституцията и законите, и държавната практика, и медийната политика и примерът на управниците и на "елита"...Тук е ключът за промяна. Занимавам се с наближаващият демографски колапс още от преди 25 години. И безпомощно наблюдавах сбъдването му. Направих само 3 деца и толкоз. Написах нещо, убеждавах десетки властници. Никой управник не вдяна за какво му говоря...Няма и да вдянат. Но феноменът раждаемост е непредвидим. Може би имаме шанс да оцелеем. Иначе решения има. Само да я докараме до управление което да разбере, че всичко друго е вятър и мъгла, ако народът ти измира.
цитирай
11. demograph - Животът война
24.03.2011 15:42
Война на видовете, на индивидите, на етносите, на нациите, на цивилизациите, война за оцеляване. Оцеляват по-силните. Във физически план оцеляват по-жизнените.Тези които си осигурят по-добри условия за живот и размножаване. Българския народ е подложен на безмилостнен натиск към изчезване от останалите народи. Не защото останалите народи са лоши, а защото съумяват да поддържат подходящи условия техните хора да живеят и се размножават. Комунизмът ликвидира инстинктът за самосъхранение на нациите попаднали под властта му. /" Комунизмът пречупи гръбнака на руското крестиянство и лиши Русия от народ." В. Разпутин/ Колкото повече комунизъм е имало в държавата - толкова по-тежка е демографската катастрофа в която изпада. Вижте Русия, България, Унгария, Сърбия, Германия, Гърция...Комунизмът прави раждането на деца безсмислено.
В горният аспект българският народ е подложен на изтребване и от собствените си управници вече близо 60 години. В такава среда изчезването му до 50 години е гарантирано. Ако не се случи чудото някой български Водач да вдене за какво става дума и да извърши подвиг....
цитирай
12. samvoin - Аз няма да се съглася с това, че вс...
24.03.2011 17:45
Аз няма да се съглася с това, че всички нации и държави дето са били под Турско или под комунизъм са на нашето дередже.
Ако щете и демографски погледнато, и откъм национализъм и фаже шовинизъм погледнато или инстинкта им за родово и национално съхранение и продължение.
И Унгария беше под комунизъм и пострада не по - малко след ВСВ от нас, както териториално, така и откъм геноциди, ама унгарците си стъпиха на краката и имат трета националистическа сила в парламента и то не "Атака", а партия която е за излизане от ЕС и радикални мерки за оцеляване на унгарската национална идентичност и раждаемост.
Унгарците направиха няколко бунта срещу съществуващите антинационални системи и режими от последните десетителия.
Що се отнася до Гърция, то нейния кървав шовинизъм, както и този на Сърбия и Румъния и до днес са ясни.
Русия макар и западаща демографски е пак далеч от нашите тенденции.
Румъния, даже и при Чаушеску провеждаше великодържавна шовинистична и асимилаторска политика, колкото и при наистина фашисткия режим от преди 1945 - а година и при кралете си.
Днес в Румъния най - войнстващите и отявлени форми на фашизъм и шовинизъм се възраждат и там има няколко открито и агресивно - шовинистични организации, с нарастваща поддръжка сред населението.
С останалите констатации и становища съм съгласен, но не съм съгласен, че има нация и държава с аналогично положение, пък било и сред посткомунистическите, а даже и африканските, дето уж са критерии и пример за лош живот.
Как чакате правителство дето е продало суверенитета на България, да се грижи за нейното бъдеще и незагиване?
Кой окупатор, нашественик и колонизатор е бил милостив и още повече загрижен в историята за народа или нацията чиито блага завзема и особено отдалият се на това доброволно народ?
Още повече колонизатор, според чиити "свещенни книги" ние сме "гои" или буквално преведено - "говеда за клане"!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ikonomikazamasite
Категория: Политика
Прочетен: 648509
Постинги: 63
Коментари: 889
Гласове: 562
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031